Sebzeli Ekmek Dolması Nasıl Yapılır
Sebzeli Ekmek Dolması Yapılışı
Resimli Sebzeli Ekmek Dolması Tarifi
Sebzeli Ekmek Dolması Resimli Tarif
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Malzemeler:1 adet büyük boy somun ekmeği (yuvarlak ve sert ekmek kullanmalısınız)
DOLMA İÇİN 250-300 g orta yağlı dana kıyma
5 yemek kaşığı zeytin yağı
2 adet orta boy kuru soğan
2-3 adet taza yeşil doğan
1 demet maydonoz
1 demet dereotu
1 demet taze fesleğen
2 çay kaşığı tuz,karabiber
3 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:Somun ekmeğini üst kısmını bıçakla kapak gibi kesin.İç kısmını elinizle
çıkararak boşaltın.Ekmeğin içini küçük parçalara ayırıp bir kenarda
bekletin.Diğer taraftan,zeytinyağı ve kıymayı tencereye aktardıktan
sonra ,karıştırarak,kıyma suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar,4-5 dk.
kavurun.Üzerine incecik yemeklik doğradığınız kuru soğanları,tuz ve
karabiberi ekleyin.Taze soğanları da bir santimlik parçalar halinde
doğrayarak katın.Karıştırarak 3-4 dk. daha kavurun.Kavrulan kıymayının
üzerine et suyu tableti ve 3 su bardağı sıcak suyu ilave edin.10 dk.
daha pişirip ocağın altını kapatın.İncecik kıydığınız taze
fesleğeni,dereotunu,incecik doğradığınız maydonozu ne kenarda bekleyen
ekmek içini sulu kıymayla karıştırıp ekmeğin içini bu harçla
doldurun.Servise sunmadan önce, ekmeği yuvarlak bir tepsiye düzgün bir
şekilde koyun.Önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında 20-25 dk. kadar
ısıtıp sıcak sıcak AFİYETLE YİYİNİZ.