[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]KEREVİZDiğer İsimleri : Aplum graveolens, Celery, CeleriBotanik Bilgi : Maydanozgiller
familyasındandır.ikiyıllık, çok kokulu, otsu tarım bitkisidir. Ülkemizde
bolca yetiştirilmektedir.Yumrukökleri şişkin, etli ve lifli; 2-5
yaprakçıktan oluşan yapraklan çok parçalı ve yaprak sapı
olukludurGüneşli, sert rüzgarlardan korunmalı yerleri; nemli, suyu iyi
akıntılı ve bitek toprakları seven kereviz bitkisi, tohumlarıyla
çoğaltılır.
FaydalarıA,B,C vitaminleri ihtiva eder.
İçerdiği apiol adlı madde nedeniyle idrar yollarını da temizler.
İştahı açar, sindirimi kolaylaştırır.
Bedeni güçlendirici toniktir.
Romatizma, artrid ve gut tedavisinde olumlu etkileri vardır.
Eskiden beri afrodizyak etkisi olduğu varsayılmaktadır.
Şişmanlamayı önler.
Ağız kokusunu güzelleştirir.
Şeker ve guatr hastalığının olmasını önler.
Kaynatılıp suyu içilirse karında su toplamaya ve idrar zorluğuna iyi gelir.
Akciğer ve karaciğer hastalıklarının olmasını önler
Önemli UyarıBu sebze hamile ve saralı kimselere zararlıdır.Emziren kadınlarda çok fazla tüketmemelidirler.