<table style="border:0px dotted #c0c0c0;" align="left" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="50"><tr><td valign="top"> </td></tr></table> |
|
Fırınların Temizlenmesinde Dikkat Edilecek Noktalar:1- Fırını kullanmadan önce içini ve dışını ılık su ile iyice
temizleyiniz. Fırın mağazada beklerken tozlanmıştır. Bu tozları silmeden
fırını kullanırsanız sıcağın etkisiyle tozlar fırının emaye kısmına
yapışır çıkması güçleşir.
2- Fırının emaye kısımlarını sabunlu su ile temizleyip, duru su ile çalkalayıp çok iyi kurulayınız.
3- Fırınları temizlerken elektrik ile ilgili fişleri prizden mutlaka çekiniz.
4-Temizliği daima fırın soğukken yapınız. Çünkü sıcakken yaparsanız su çok çabuk buharlaşır fırın iyi temizlenmez.
5- Fırınları temizlerken tel, sert fırça, sürtücü toz kullanmayınız. Daha çok sıvı haldeki temizleme maddelerini kullanınız.
6- Fırının boyalı kısımlarını sadece sabunlu su ile siliniz. Sürtücü
toz maddeler boyayı alarak fırınınızın güzelliğini bozar.
7- Fırına mümkün olduğu kadar yağ, limon gibi asitli maddeler damlatmamağa dikkat ediniz.
8- Fırının içerisine koyduğunuz yemek çeşitlerinin taşmamasına dikkat
ediniz. Bunun için de fırının iç kısımlarının kirlenmemesi, dökülen
maddelerin yanarak koku çıkmaması için pişirecek maddeyi mutlak önce
fırın tepsisi üzerine koyup tepsiyle fırına koymak gerektir.
9- Izgaralar yağlı olduğu için sıcak deterjanlı sularla temizleyiniz.
Deterjan artığının gitmesi için de suyla çok iyi çalkalayıp
kurulayınız.
10- Fırın sıcakken cam kısımlarına soğuk su veya herhangi soğuk bir madde değdirmemeye dikkat ediniz.
11- Fırını her kullanmadan sonra mutlaka temiz bırakmağa gayret edin.
Aksi takdirde düşen bir madde unutulur, ikinci defa kullanmada
çıkartmanız çok güç olur.
Bu hususlara dikkat ederek fırınları kullanırsanız, onlar da sizlere çok iyi hizmet vererek yüzünüzü ak ederler.