Sadeemir Admin
Aktiflik : Mesajlar : 238 Üyelik tarihi : 19/06/11
| Konu: Portakal Faydaları Paz Haz. 26, 2011 5:49 pm | |
| [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] PORTAKALDiğer İsimleri : Citrus aurantium, Citrus sinencis, Orange, OrangerBotanik Bilgi : Turunçgiller familyasından bir ağaçtır. Boyu 2-10 metre arasında değişir. Yaprakları sert, dayanıklı ve düz kenarlıdır. Meyvesi (portakal); C vitamini bakımından zengindir. Kabuğunun altında sarımtırak, bazılarında ise kırmızı renkte sulu ve dilimli bir öz bulunur. Kabuklarından Portakal esansı (Oleum Aurantii) elde edilir. Eczacılıkta ve gıda sanayiinde kullanılır. Çiçeklerinden de Portakal çiçeği esansı yapılır.FaydalarıSoğuk algınlığı, grip, kas incinmesi, kalp hastalıkları ve felçten korur, Portakal suyundaki bir antioksidan olan bioflavin damarları ve kılcal damarları güçlendirerek kalbin zarar görmesini engeller, ezik ve çürüklerin daha çabuk iyileşmesini sağlar, İçerdiği C vitamini ve folik asit sayesinde öksürüğü azaltır, Kanın pıhtılaşmasını,mide ve pankreas kanserini önleyici etkisi vardır, İçerdiği yüksek potasyum tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur.Aynı zamanda,içerdiği potasyum, cildin kuruyup kırışıklıkların oluşmasını da önler, Çocukların hastalıklardan korunması ve fiziksel gelişiminin tam sağlanması için gerekli olan cevherler dolu bir meyvedir. Kabuklarında bulunan uçucu maddenin bazı kanser türlerinin tedavilerinde çok önemli iyileştirici bir madde olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.Şişmanlamayı önler.Yatarken yendiğinde uyku verir. | |
|