Şifalı Bitkiler Ve Sağlıklı Beslenme
Sitemizden yararlanmak için lütfen üye olunuz!
Et pişirmenin incelikleri  Uyeolb10
Şifalı Bitkiler Ve Sağlıklı Beslenme
Sitemizden yararlanmak için lütfen üye olunuz!
Et pişirmenin incelikleri  Uyeolb10
Şifalı Bitkiler Ve Sağlıklı Beslenme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Şifalı Bitkiler Ve Sağlıklı BeslenmeHoşgeldiniz, .
Mesaj Sayınız: 0

 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» Kulak Burun Boğaz Hastalıklarında Radyofrekans (radiofrequency) Yöntemi
Et pişirmenin incelikleri  EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 9:11 am tarafından Sadeemir

» Bronşit Belirtileri ve Tedavisi
Et pişirmenin incelikleri  EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 9:10 am tarafından Sadeemir

» Tehlikeli Ağız Yarası = Noma
Et pişirmenin incelikleri  EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 9:10 am tarafından Sadeemir

» Horlama ve Horlama Tedavisi
Et pişirmenin incelikleri  EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 9:09 am tarafından Sadeemir

» Kulak Ağrıları...
Et pişirmenin incelikleri  EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 9:09 am tarafından Sadeemir

» Kulakta Kireçlenme Belirtileri - Kulakta Kireçlenme Teşhisi - Kulakta Kireçlenme Tedavisi
Et pişirmenin incelikleri  EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 9:08 am tarafından Sadeemir

» İşitme Siniri Uru Belirtileri - İşitme Siniri Uru Tedavisi - İşitme Siniri Uru Teşhisi
Et pişirmenin incelikleri  EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 9:08 am tarafından Sadeemir

» Sinüzit - Sinüzit Belirtileri - Sinüzit Belirtileri Nelerdir
Et pişirmenin incelikleri  EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 9:07 am tarafından Sadeemir

» Geniz Eti Ameliyatı Hakkında - Adenoidektomi
Et pişirmenin incelikleri  EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 9:07 am tarafından Sadeemir

Kabe’den Canlı Yayın
Destekleyen Siteler
Görevimiz sizi doğru adrese ulaştırmak.
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!

 

 Et pişirmenin incelikleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Sadeemir
Admin
Sadeemir


Aktiflik :
Et pişirmenin incelikleri  Left_bar_bleue700 / 999700 / 999Et pişirmenin incelikleri  Right_bar_bleue

Mesajlar : 238
Üyelik tarihi : 19/06/11

Et pişirmenin incelikleri  Empty
MesajKonu: Et pişirmenin incelikleri    Et pişirmenin incelikleri  EmptyPaz Haz. 26, 2011 10:28 pm

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]


Et pişirmek her ne kadar kolay bir işlem olarak görünse de aslında
pişirilmesi en zor çeşitlerden biridir. Çünkü etin lezzeti ve
sağlayacağı vitaminler tamamen pişirmeyle ilgilidir.

Eti yavaş yavaş pişirmek en sağlıklı yöntemdir. Et pişirirken içi ile
dışının aynı oranda pişirilmesi önemlidir. Bu konuda en çok şikayet
edilen konu; ya et çok fazla pişmekte veya pişti sanılıp et kesildiğinde
sürprizle karşılaşılmaktadır.

Et pişirmede benmari yöntemi eilmektedir. Bu yöntemde yemeğin bulunduğu
tencere ile ateşin teması önlenmiş olur. Yemek tenceresi içinde su
bulunan başka bir tencerenin içine konularak uygulanan bu yöntemde,
içinde su bulunan tenceredeki su seviyesi yemek tenceresinin en az
yarısına kadar gelmelidir.


Fırında tavuk pişirirken ise içinin pişmesi, dışının yanmaması için;
göğsü altta, sırtı üstte olmalıdır ve tepsi 160 °C'lik önceden ısıtılmış
fırına sürülmelidir.

Fırında pişirdiğiniz tavuğu hemen yemeyi düşünmüyorsanız kuruyacaktır.
Bunu önlemek için fırından çıktığında üzerine Bizim Margarin veya İçim
Tereyağı ile limon suyu sürün. Ayrıca alüminyum folyoya sararsanız
tavuğunuz yumuşacık kalacaktır.

Et, tavuğa göre daha uzun sürede pişer. Eti fırında yapacağınız zaman,
fırınınızı 180 °C'ye ayarlarsanız, daha iyi sonuç alırsınız.

Yemek yaparken et suyu kullanmayı seviyorsanız, et sularını günlük
tüketin. Et suyunun defalarca kaynatılması lezzetinin bozulmasına neden
olur.

Izgara etlerini servis yaparken üzerlerine bir parça Bizim Margarin veya
İçim Tereyağı koyun. Bakalım sonuçtan memnun kalacak mısınız?

Küçük sebze, balık ve et parçaları sote ederken kabının kapağını
kapatmayın. Büyük parçalar halinde pişirilecekse de renk aldıktan sonra
kapak örtülerek pişirmeye devam edin.

Et kavururken tencerenin etrafında biriken yapışkan yağlara dikkat! Çoğu
kimse bunları atar. Oysa bu maddeler bol miktarda aroma içermektedir.
Bu nedenle bunları bir tencerede toplayın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sagligim.yetkin-forum.com
 
Et pişirmenin incelikleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Şifalı Bitkiler Ve Sağlıklı Beslenme :: Yemekler :: Pratik Bilgiler-
Buraya geçin: