[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Et pişirmek her ne kadar kolay bir işlem olarak görünse de aslında
pişirilmesi en zor çeşitlerden biridir. Çünkü etin lezzeti ve
sağlayacağı vitaminler tamamen pişirmeyle ilgilidir.
Eti yavaş yavaş pişirmek en sağlıklı yöntemdir. Et pişirirken içi ile
dışının aynı oranda pişirilmesi önemlidir. Bu konuda en çok şikayet
edilen konu; ya et çok fazla pişmekte veya pişti sanılıp et kesildiğinde
sürprizle karşılaşılmaktadır.
Et pişirmede benmari yöntemi eilmektedir. Bu yöntemde yemeğin bulunduğu
tencere ile ateşin teması önlenmiş olur. Yemek tenceresi içinde su
bulunan başka bir tencerenin içine konularak uygulanan bu yöntemde,
içinde su bulunan tenceredeki su seviyesi yemek tenceresinin en az
yarısına kadar gelmelidir.
Fırında tavuk pişirirken ise içinin pişmesi, dışının yanmaması için;
göğsü altta, sırtı üstte olmalıdır ve tepsi 160 °C'lik önceden ısıtılmış
fırına sürülmelidir.
Fırında pişirdiğiniz tavuğu hemen yemeyi düşünmüyorsanız kuruyacaktır.
Bunu önlemek için fırından çıktığında üzerine Bizim Margarin veya İçim
Tereyağı ile limon suyu sürün. Ayrıca alüminyum folyoya sararsanız
tavuğunuz yumuşacık kalacaktır.
Et, tavuğa göre daha uzun sürede pişer. Eti fırında yapacağınız zaman,
fırınınızı 180 °C'ye ayarlarsanız, daha iyi sonuç alırsınız.
Yemek yaparken et suyu kullanmayı seviyorsanız, et sularını günlük
tüketin. Et suyunun defalarca kaynatılması lezzetinin bozulmasına neden
olur.
Izgara etlerini servis yaparken üzerlerine bir parça Bizim Margarin veya
İçim Tereyağı koyun. Bakalım sonuçtan memnun kalacak mısınız?
Küçük sebze, balık ve et parçaları sote ederken kabının kapağını
kapatmayın. Büyük parçalar halinde pişirilecekse de renk aldıktan sonra
kapak örtülerek pişirmeye devam edin.
Et kavururken tencerenin etrafında biriken yapışkan yağlara dikkat! Çoğu
kimse bunları atar. Oysa bu maddeler bol miktarda aroma içermektedir.
Bu nedenle bunları bir tencerede toplayın.