<table style="border:0px dotted #c0c0c0;" align="left" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="50"><tr><td valign="top">[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] </td> </tr> </table> |
|
Balıkların Besin Değerleri Hakkında Kısa Bilgi:Balıklar üstün kaliteli, protein kaynaklarıdır. A,D,K, E vitaminleriyle
kalsiyum ve fosfor bakımından zengin yiyeceklerdir. Büyümede, gelişmede,
hastalıklara karşı dirençli olmada büyük yararları vardır.
Ayrıca bazı çeşitleri, ete göre daha ucuz olduğu için tercih edilir.
Balıkların tazesi besin değeri bakımından daha zengindir. Bayatladıkça
hem besin değeri kaybolur, hem de sağlık için zararlı olur. Bu bakımdan
balığı alır almaz tüketmelidir. Buzdolabında fazla bekletmemelidir.
Balıklar çok çabuk pişerler. Bu nedenle yüksek ısıda değil, orta ısıda ve kısa sürede pişirilmelidir.
Balıkları ızgarada ya da fırında pişirmeyi, yağda kızartmaya tercih
etmelidir. Balıkları yağda kızartırken biçimlerinin bozulmaması ve daha
güzel kızarması için una, mısır ununa ya da su ile yapılan bulamaca
batırırsak hem fazla yağ emmezler, hem de daha güzel kızarırlar.
Izgara yaparken yağsız balıkları hafif yağlarsak hem ızgaraya yapışmaz, hem de biçimleri bozulmaz.
Fırında pişirirken tepsiyi yağlamak ya da balıkları kâğıda sararak pişirmek uygun olur.