Malzemeler 2 yumurtanın sarısı
1 katı pişmiş yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı hardal
5-6 dal maydonoz
1 kornişon
2 sap yeşil soğan
Yeteri kadar tuz
Yapılışı2 yumurtanın sarısı,1 tutam tuz ve yarım limonun suyu büyük bir porselen
kaseye konur ve yumurta tel ile çırpılarak birbirine iyice yedirilir.
Sonra; kase,içinde kaynar su bulunan hafif ateşteki derince bir tepsinin
içine oturtulur(su,kaseinin ağzından en az bir parmak aşağıda
olmalıdır).
Yumurta sarıları koyulaşıncaya kadar,yani 2 dakika,çırpılmaya ara vermeden karışım pişirilir.
Sonra; kase sıcak sudan alınır ve içinde soğuk su bulunan bir kabın içine oturtulur.
Daha sonra zeytinyağı yavaş yavaş ilave dilerek çırpılmakta olan
karışıma yedirilir.(yağın donmuş veya çok soğuk olmamasına dikkat
edilmelidir yoksa mayonez bozulur).
Sonra; bu mayoneze çok küçük parçalar halinde kesilmiş
yumurta,hardal,çok ince kıyılmış yeşil soğan,maydanoz ve ince ince
kesilmiş kornişon katılır.
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]