Şifalı Bitkiler Ve Sağlıklı Beslenme
Sitemizden yararlanmak için lütfen üye olunuz!
Ağır Kanamalarda İlk Yardım Nasıl Yapılır  Uyeolb10
Sitemizden yararlanmak için lütfen üye olunuz!
Ağır Kanamalarda İlk Yardım Nasıl Yapılır  Uyeolb10
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Şifalı Bitkiler Ve Sağlıklı BeslenmeHoşgeldiniz, .
Mesaj Sayınız: 0

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» Kulak Burun Boğaz Hastalıklarında Radyofrekans (radiofrequency) Yöntemi
Ağır Kanamalarda İlk Yardım Nasıl Yapılır  EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 9:11 am tarafından Sadeemir

» Bronşit Belirtileri ve Tedavisi
Ağır Kanamalarda İlk Yardım Nasıl Yapılır  EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 9:10 am tarafından Sadeemir

» Tehlikeli Ağız Yarası = Noma
Ağır Kanamalarda İlk Yardım Nasıl Yapılır  EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 9:10 am tarafından Sadeemir

» Horlama ve Horlama Tedavisi
Ağır Kanamalarda İlk Yardım Nasıl Yapılır  EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 9:09 am tarafından Sadeemir

» Kulak Ağrıları...
Ağır Kanamalarda İlk Yardım Nasıl Yapılır  EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 9:09 am tarafından Sadeemir

» Kulakta Kireçlenme Belirtileri - Kulakta Kireçlenme Teşhisi - Kulakta Kireçlenme Tedavisi
Ağır Kanamalarda İlk Yardım Nasıl Yapılır  EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 9:08 am tarafından Sadeemir

» İşitme Siniri Uru Belirtileri - İşitme Siniri Uru Tedavisi - İşitme Siniri Uru Teşhisi
Ağır Kanamalarda İlk Yardım Nasıl Yapılır  EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 9:08 am tarafından Sadeemir

» Sinüzit - Sinüzit Belirtileri - Sinüzit Belirtileri Nelerdir
Ağır Kanamalarda İlk Yardım Nasıl Yapılır  EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 9:07 am tarafından Sadeemir

» Geniz Eti Ameliyatı Hakkında - Adenoidektomi
Ağır Kanamalarda İlk Yardım Nasıl Yapılır  EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 9:07 am tarafından Sadeemir

Kabe’den Canlı Yayın
Destekleyen Siteler
Görevimiz sizi doğru adrese ulaştırmak.
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!

Ağır Kanamalarda İlk Yardım Nasıl Yapılır

YazarMesaj
Sadeemir
Admin
Sadeemir

Aktiflik :
Ağır Kanamalarda İlk Yardım Nasıl Yapılır  Left_bar_bleue700 / 999700 / 999Ağır Kanamalarda İlk Yardım Nasıl Yapılır  Right_bar_bleue

Ağır Kanamalarda İlk Yardım Nasıl Yapılır  Empty
MesajKonu: Ağır Kanamalarda İlk Yardım Nasıl Yapılır    Ağır Kanamalarda İlk Yardım Nasıl Yapılır  EmptyPaz Haz. 26, 2011 10:04 pm

Ağır kanamalarda Yapılması Gerekenler Nelerdir - Kanamalarda Yapılan İlkyardım Hakkında

Ağır kanamalar

Bilhassa kol ve bacaklarda meydana gelen ağır yaralanmalarda atardamarlarda büyük delikler açılır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Bu deliklerden fışkıran kanı basit usulleI'le durdurmak mümkün değildir[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Müdahale edilmediği yani kan akışı durdurulmadığı takdirde hasta kan
kaybından dolayı önce şoka sonra da komaya girerek hayatını kaybeder[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Dikkat: Burada tarif edeceğimiz kan durdurma usulü, kazazedeyi doktora
yetiştil'ineeye kadar meydana gelecek olan kan kaybını önlerneyi hedef
almaktadır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Kan durdurucu bandajı veya turnikeyi uzun zaman yerinde tutmak çok tehlikelidir[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Yarım saati geçen durumlarda kan alamayan bölgedeki dokuların ölmesi ve kangren olması ihtimali vardır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Bu sebeble kazazedenin doktora yetiştirilmesi geciktiği takdirde her
yarım saatte bir bandajın açılarak bir iki dakika müddetle yaralı
organa kan akışı sağlanmalıdır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Sonra bandaj tekrar sıkılarak fazla kan kaybı önlenmelidir[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Nasıl Yapılacak?
- Kol ve bacaklarda kan durdurucu bandaj tek kemik olan yere uygulanmalıdır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Kollarda dirsek ile omuz arası; bacaklarda diz ile kasık arası tek kemik olan yerlerdir[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
- Buna göre bandajı yaranın üzerine değil; yarasız olan yukarı kısmına uygulamış oluyoruz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
- Bandaj olarak bir lastik hortum veya elastiki bir kablo parçası kullanabiliriz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Her ikisinin de çapı bir santim civarında olmalıdır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Daha kalın ve daha incesi kanamayı durdurmakla beraber dokulara zarar verecektir[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
- Bunların bulunmadığı durumlarda bel kayışı, rulo haline getirilmiş bir mendil veya gaz bezi de aynı işi görebilir[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
- Bandaj kullanmayı bilmeyenler yani bu işte tecrübesi olmayanlar ya
korku ile gevşek tutacak veya garanti olsun diye gereğinden fazla
sıkabileceklerdir[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
- Eğer bandaj olarak kullanacağınız malzeme el altında değilse yani
bulunması zaman alacak ise; bir kişi bandaj temin etmeye çalışırken bir
diğeri iki elini halka şeklinde tek kemikli yerin üzerine geçirip
sıkmalıdır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
- Bandaj malzemesi temin edilince, malzeme tek kemikli bölge üzerine bir
defa dolanıp tek düğüm atıldıktan sonra yavaş yavaş sıkılır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Kan akışının durduğu yerde sıkmaya son verilerek ikinci düğüm atılır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Eğer kan akışı tekrar başlarsa; ikinci düğüm atılırken farkında olmadan bandaj gevşetilmiş demektir[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] İkinci düğüm açılmalı ve kan akışı duracak kadar sıkıldıktan sonra (gevşemesine izin vermeden) tekrar düğüm atılmalıdır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

TURNIKE USULÜ:
Ağır atardamar kanarnalarını durdurmanın bir diğer yolu, turnike uygulamaktır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Bunun için genişce (8-10 santim) ve organı iki defa dolandıktan sonra
bağlanabilecek uzunlukta bir sargı bezi kullanılmaktadır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Buna "kravat sargı" adı verilmektedir[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Nasıl Yapılacak ?
- Kanayan yara üzerine birkaç defa katlanmış bir gaz bezi veya iki-üç defa katlanmış temiz bir mendil koyunuz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
- Kravat sargıyı gaz bezinin üzerinde iki defa doladıktan sonra zıt istikametinde bir düğüm atınız[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
- Düğümün üzerine oklava veya benzeri bir sopanın ucunu koyup sıkıca düğümleyiniz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
- Sopanın boşta kalan ucundan tutup çeviriniz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Kanama duruncaya kadar çevirmeye devam ediniz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Gereğinden fazla çevirmeyiniz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
- Bundan sonra sopanın serbest ucunu (sopa organa paralel duracak şekilde) herhangi bir sargı ile organın üzerine tutturunuz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

DİKKAT: Turnike de bandaj usulünde olduğu gibi uzun zaman bekletilmemelidir[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Her 20 dakikada bir, yara üzerindeki gaz bezine elle bastırarak,
turnike açılmalı ve yaralı organa kan deveranı sağlanmalı; eğer kanama
devam ediyorsa aynı şekilde tekrar bağlanmalıdır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Kanama durmuş ise, turnike çıkarılmamalı fakat gevşek bir şekilde sarılmalıdır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Eğer gevşek sargı altında kanama tekrar başlarsa, sopayı kanama duruncaya kadar çevirip yerini tesbit etmelidir[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

NOT: Turnike ve bandaj uyguladığınız saati kaydedip bunu doktora söyleyiniz

DİĞER KANAMALAR:
Kol ve bacakların dışındaki organlarımızda meydana gelebilecek
kanarnaları durdurmak için, kanama şiddetli olmadığı takdirde, yaranın
üzerine steril bir gaz bezi konarak fazla sıkmadan sarılır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Sargı usulü ile kanama durdurulamaz ise, bu sefer kanamayı besleyen damar üzerine parmakla bastırmak gerekecektir[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Kanama duruncaya kadar bastırma işine devam edilmelidir[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

BASTIRMA NOKTALARI:
1- Alında, göz hizasının üzerinde, olan kanarnalarda parmakla bastırılacak nokta kulağın ön kısmıdır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
2- Eğer kanama göz hizasının altında yani yanakta ise, alt çene kemiğinin köşesinden 2-3 cm ileriye parmakla bastırılmalıdır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
3- Boyun ve gırtlak civarındaki kanarnalarda, baş parmak enseye, geri
kalan dört parmak da boyun önündeki şah damara basacak şekilde tazyik
uygulanmalıdır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
4- Omuz, koltuk altı ve kolun omuza yakın yerinde meydana gelebilecek
kanarnaları durdurmak için, baş parmak arkadan destek verecek şekilde,
diğer dört parmakla köprücük kemiğinin çukur kısmına (boyuna yakın yerine) bastırılmalıdır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
5- Kalça kanarnalarında, el ayası kazazedenin kasığına sıkıca bastırıldığı takdirde kanamayı durdurmak mümkün olacaktır

ALINTI
https://sagligim.yetkin-forum.com

1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kanamalarda İlkyardım
» El ve Kol Yaralanmalarında İlk Yardım
» Sinir Krizi Geçiren Birine ilk Yardım Bilgileri
» Fırında Kaşarlı Milföylü Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır
» Bademcik Ameliyatı Nedir - Bademcik Ameliyatı Nasıl Yapılır - Bademcik Sorunları