Sadeemir Admin
Aktiflik : Mesajlar : 238 Üyelik tarihi : 19/06/11
| Konu: Arı - Akrep Sokmasının Belirtileri - İlkyardım Paz Haz. 26, 2011 10:03 pm | |
| Arı - Akrep Sokmasının Belirtileri - İlkyardım Arı sokmalarının belirtileri nelerdir - Akrep Sokmalarının Belirtileri Nelerdir - Arı sokmalarında Yapılması Gerekenler - Akrep Sokmalarında İlkyardım Nasıl Yapılmalı Arı sokmalarının belirtileri nelerdir? Belirtiler kısa sürer[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Acı, şişme, kızarıklık gibi lokal belirtiler olur[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Arı birkaç yerden soktuysa, nefes borusuna yakın bir yerden soktuysa yada kişi alerjik bünyeli ise tehlikeli olabilir[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Arı sokmalarında ilkyardım nasıl olmalıdır? • Yaralı bölge yıkanır, • Derinin üzerinden görülüyorsa arının iğnesi çıkarılır, • Soğuk uygulama yapılır, • Eğer ağızdan sokmuşsa ve solunumu güçleştiriyorsa buz emmesi sağlanır, • Ağız içi sokmalarında ve alerji hikayesi olanlarda tıbbi yardım istenir (112)[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Akrep sokmalarının belirtileri nelerdir? Kuvvetli bir lokal reaksiyon oluşturur[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] • Ağrı • Ödem • İltihaplanma, kızarma, morarma • Adale krampları, titreme ve karıncalanma • Huzursuzluk, havale gözlenebilir[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Akrep sokmalarında ilkyardım nasıl olmalıdır? • Sokmanın olduğu bölge hareket ettirilmez, • Yatar pozisyonda tutulur, • Yaraya soğuk uygulama yapılır, • Kan dolaşımını engellemeyecek şekilde bandaj uygulanır, • Yara üzerine hiçbir girişim yapılmaz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
ALINTI
| |
|