Sadeemir Admin
Aktiflik : Mesajlar : 238 Üyelik tarihi : 19/06/11
| Konu: Çıban neden çıkar,Çıban nasıl geçer,Çıban çıktı ne yapmam Gerek? C.tesi Tem. 09, 2011 9:00 am | |
| Çıban her hangi bir mikrobun etkisiyle kıl kökünün ya da onun çevresinin irin toplamasıdır Çıba nlar vücutta fazlaca oluşan zehirlerin birikmesi sonucu ve vücudun bu zehirleri dışan atmak için vermiş olduğu tepkidir
Kırmızı ve şişkin içi irin dolu bir şekli vardır Vücu*dun her hangi bir yerinde çıkabilirler Genellikle vücu*dun omuz sırt kısmında ve kasık bölgelerinde çıkmak*tadır Çıbanlar kimi zaman seyrek çıkmalarına karşılık kimi zamanda sık sık çıkmaktadırlar Ortaya çıkan bu çıbanları sıkmamakta fayda vardır
Çünkü sıkılan bu çıbanlar dağılarak vücutta başka çı*banların çıkmasına da zemin hazırlar Bunun önüne geçmek içinde antibiyotik kullanımı ve alkol kullanımı*nın yanı sıra kahve şeker ve çikolataya da dikkat etmek gerekir Bu çıbana sahip olan kişilerin havlusu tıraş malzeme*leri yatağı ya da buna benzer kişisel eşyaları da çıba*nın bu eşyaları kullanan kişilere geçmesine neden olur
Kullanılan malzemeler: Badem Bal Çam Sakızı Sabun Terebentin
Hazırlanışı: İkişer tatlı kaşığı badem çam sakızı sabun tereben*tin ve bir çay bardağı bal alınarak bir kaba konur İyice karıştırılarak merhem haline getirilir ve çıbanlara sürülür
Kullanılan malzemeler: Gül kurusu Kedi otu Mahmude Mesteki Sandal Sarı Sabır
Hazırlanışı: Üç tatlı kaşığı gülkurusu mesteki kedi otu sandal iki tatlı kaşığı sarısabır ve yedi tatlı kaşığı mahmude alı*narak bir kaba konur İyice ezildikten sonra iki çay kaşı*ğı yenir
Kullanılan malzemeler: Adaçayı Papatya Gül Hatmi Sinir Otu Su
Hazırlanışı: Öç tane papatya iki tutam gül adaçayı hatmi ve bir tutam sinir otu alınarak bir kaba konur Beş bardak su eklenerek kaynatılır Soğutulduktan sonra bir pamuk yardımı ile çıbanların üstüne sürülür
Kullanılan Malzemeler: Hava civa İç Yağı
Hazırlanışı: Birer tutam hava civa ve iç yağı alınarak bir kaba ko*nur İyice karıştırılarak merhem kıvamına getirildikten sonra çıbanın üzerine sürülür
ALINTI | |
|