Malzemeler
HAMUR İÇİN
3 Kahve Fincanı Margarin
Bir Tutam Tuz
1 Paket Vanilya
2 Kahve Fincanı Esmer Şeker
Yarım Tatlı Kaşığı Portakal Kabuğu Rendesi
4 Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
5 Kahve Fincanı Un
750 gr Ekşi Elma
AYRICA
Kalıbı Yağlamak İçin Yağ
2 Kahve Fincanı Margarin
3 Kahve Fincanı İkiye Bölünmüş Ceviz İçi
3 Kahve Fincanı Kıyılmış Ceviz İçi
3 ÇorbaKaşığı Tozşeker
Pudraşekeri
Yemeğin Tarifi
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın Margarin tuz vanilya şeker ve portakal kabuğunu karıştırın Yumurtaları ekleyin Un ve kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışıma ilave edin
Elmaların kabuklarını soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın 1 elmayı küçük küpler halinde doğrayıp hamura ekleyin
Yuvarlak bir fırın kalıbını yağlayıp hamuru içine yerleştirin Kalan elmaların bombeli yüzeyine bir bıçak yardımı ile kesikler açarak süsleyin Çekirdek bulunan kısmı alta gelecek şekilde hamurun üzerine yerleştirin Margarini küçük parçalara bölüp kıyılmış cevizle birlikte eİmaların üzerine dağıtın
Üzerine tozşeker serpip ikiye bölünmüş cevizleri resimde görüldüğü gibi pastanın kenarına yerleştirin
Pastayı fırının orta katında 50 dakika kadar pişirin Pastanın üzerini fırına vermeden önce alüminyum folyo ile de kapatabilirsiniz
Pastayı fırından alıp kalıptan çıkarın Dilerseniz üzerine pudraşekeri serpin
Bu pastayı armutla da hazırlayabilirsiniz Bunun için armutları aynı şekilde hazırlamanız yeterli olur Dilerseniz elma ve armudu karışık olarak da kullanabilirsiniz